Bergensk fiskesuppe (uten fisk)

Dette blir en veldig god suppe som kan brukes til de med PKU, og som basis til fiskesuppe for resten av familien. Ta av en batch til den som har PKU og tilsett fisk (laks, torsk, reker) til resten, så har man middag til hele familien.

g protein/ 100 g % Phe mg Phe/g g/enh Mengde gram mg Phe Enh
Løk 1,1 3 % 0,33 76 1 hel 170 56 2,2
Sopp 3,6 3 % 1,08 23 5 stk 153 165 6,6
Gulrot 0,70 3 % 0,2 119 2 stk 133 28 1,1
Sellerirot 1,6 3 % 0,48 52 1 halv 239 115 4,6
Purre 1,6 3 % 0,48 52 10 cm 93 45 1,8
Smør 0,5 5 % 0,25 100 25 6 0,3
Vann 0 5 % 0 2 l 2000
Fiskebuljong 6 5 % 3 8 4 stk 40 120 4,8
Kremfløte 2,1 5 % 1,05 24 3 dl 277 291 11,6
Hvetemel 10,2 5 % 5,1 5 2ss 23 117 4,7
Smør 0,5 5 % 0,25 100 25 6 0,3
Lettmelk 3,5 5 % 1,75 14 150 263 10,5
Sukker 2 ts
Salt 1 ts
Dill, timian (etter smak)
Lauberblad 2-3 stk
Totalvekt: 3328 Total Phe: Total enh:
Etter koking/steking 3003 1212 48,5
Per 100 g 40 1,6
Porsjon 150 61 2,4 enh
1.Kutt opp og fres alle grønnsakene i smør
2.Tilsett vann og kok opp, tilsett fløte og kok litt
3. Lag jevnning av smør og hvetemel og melk
4. Tilsett jevningen til suppa og rør godt ut.
5. La koke fem min til den tykner litt
Kremfløten kan ersattes med matfløte om man synes den blir for fet.

 

Oppskriften kan lastes ned her: fiskesuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *