Den Norske PKU forening post@pkuforeningen.no

Gunhilds bolleoppskrift (ca 2 enheter per bolle)

Blir veldig fine og luftige boller. Egner seg også som lussekatter og til kanelboller. En digital (Excel) versjon av oppskriften for 12 eller 24 boller kan lastes ned her; Gunnhilds_boller_2_enheter_stk. (Med utregnet mgPhe og enheter per ingrediens og per bolle).

12 boller;

Tørrgjær; 6 g

Loprofinmelk; 3,5 dl

Smør; 100 gram

Fiberhusk; 1 ss

Salt; 1/2 ts

Kardemomme; 1/2 ts

Bakepulver; 1/2 ts

Guargummi (kjøpes hos Allergimat); 2 ts

Hvetemel; 100 gram

Sukker; 100 gram

Lavproteinmel; 225 gram

 

Forheving 30 min

Del i 12 like store emner

Etterheving 45 min

Stekes 240 grader ca 10 min

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *