Lapskaus

Lapskaus er en fin middag å starte med for de minste, og den er lett å lage i større mengder å fryse ned til senere.

g protein/ 100 g % Phe mg Phe/g g/enh Mengde Gram Enh
Gulrot 0,7 3 % 0,21 119 3-4 stk 170 1,4
Kålrot 0,9 3 % 0,27 92,59 En halv 250 2,7
Sellerirot 1,6 3 % 0,5 52,08 En halv 127 2,4
Potet 1,8 3 % 0,54 46,3 3-4 stk 366 7,9
Grønnsaksbuljong, Maggi 5,4 3 % 1,62 15,43 1/2 blokk 5 0,3
Vann Fritt 335
Soyasaus, Kikkoman 10 5 % 5 5 13 2,6
Totalvekt: 1266 Total enh:
Etter koking/steking 1064 17,4
Per 100 g 1,6 enh/100g
Porsjon 150 2,5 enh
1. Kutt grønnsakene i biter
2. Kok opp vann
3. Tilsett buljong og grønnsakene
4. Kok i rundt 30-40 minutter, til grønnsakene er helt møre og det får “lapskaus”-konsistens
5. Vei den ferdige retten og del antall enheter på totalvekten, da får du enhet per gram

Oppskriften kan også lastes ned her: lapskaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *