Den Norske PKU forening post@pkuforeningen.no

Lun høstsuppe

Ingredienser

640 g søtpotet
190 g rødløk
450 g gulrot
120 g creme fraiche
45 g maggi kjøttbuljong i terning
1-2 hvitløksfedd
Olivenolje

Fremgangsmåte

Kutt søtpotet, gulrot og løk i terninger. Lag buljong med terninger i 1950 g vann.

Varm olivenolje i en stor kjele og surr løk og hvitløk på medium varme i et par minutter. Ha så i resten av grønnsakene og la surre i noen minutter til. Tilsett så kraften og la koke under lokk i ca 15- 20 minutter. Ta kjelen av varmen og bruk stavmikser til suppa har kremet konsistens. Tilsett så creme fraiche og la det få et oppkjøp mens du videre.

Suppa gir 0.19 mg phe per gram eller 131 gram suppe per enhet. Dryss over tørkede chiliflak. Trenger man å øke innholdet av enheter er litt cashewnøtter godt å ha i, man kan også ha i litt ekstra creme fraiche i enkeltporsjonen 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *