Den Norske PKU forening post@pkuforeningen.no

Gunnhilds brødoppskrift

Gir 3 brød med ca 2 enh pr.skive

Ingredienser

12,5 dl vann (lunkent)
Olje (en god dæsj)
1 pk gjær
15 g fiberhusk
salt
120 g havregryn
204 g samalt rug, grov
150 g hvetemel
16 g linfrø
2 stk gulrot, finrevet
3 ts guargummi
sukkerkulør
750 g lavproteinmel

 

Fremgangsmåte

Bland vann, olje gjær og fiberhusk og la hvile i 10 min. Vær nøye med oppmåling av vann. Bland i resten av ingrediensene. Anbefaler kjøkkenmaskin. Hev brødene i form i ca 25 minutter. Pensle med kokosolje for sprø skorpe. Stek i 45 minutter på 235 grader. Hvelv brøene på rist og la hvile. Brøene egner seg godt for frysing i skiver eller i halve brød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *