Den Norske PKU forening post@pkuforeningen.no

Riskrem

Denne kan lages uten enheter med fløteerstatning eller med kremfløte hvor man må beregne enhetsinnhold.

Ingredienser:                    

½ – 1 dl fløteerstatning eller ½ – 1 dl kremfløte
1-2 ss sukker
¼ ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Lag risengrynsgrøt med lavprotein ris eller vanlig ris. Stivpisk fløteerstatning/kremfløte. Smak til med sukker og vaniljesukker. Vend fløten forsiktig i grøten. Husk å regne enheter hvis du bruker vanlig ris. Serveres med rød saus.

Rød Saus til riskrem

Ingredienser:

2 dl sterk rød saft
1 ts potetmel + litt vann

Fremgangsmåte:

Kok opp saften. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann. Trekk kjelen til side og tilsett mel jevningen under omrøring, la sausen få et raskt oppkok under omrøring. Avkjøles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *